<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13432407\x26blogName\x3dMoto+Drivers\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://motodrivers.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dmk_MK\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://motodrivers.blogspot.com/\x26vt\x3d12190939446940058', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Metallica-the best of the best

Metallica се едноставно кажано најдобрите,најпопуларните и највлијателниот метал бенд во стетов. Metallica во осумдесеттите (80-тите) ја вратија вистинската музика назад на земјата. Во времето кога доминираа обичните рок-ѕвезди и уште пообичните поп-метал ѕвезди членовите на Metallica изгледаа и збореа како да се излезени од улица или буквално паднати од небо (во позитивна мисла на зборот). Metallica го поставија лимитот како треба да изгледа и звучи треш-метал музиката. Нивното прво издание го остварија во 1983 година наречено „Kill em all“. Тука беше почетокот на андерграунд хеви метал звукот и воведување на нови треш звуци. Со секој нареден албум бендот стануваше се подобар и подобар во секој поглед од квалитетот на свирењето до текстовите.

James Hetfield стана еден од најдобрите ритам гитаристи на светот, додека водечкиот гитарист Kirk Hammett стана еден од најмногу копираните гитаристи во рок и метал индустријата. Lars Ulrich одлично држеше закон ритми на бубњеви и тоа надополнувајќи го со феноменалните бас мелодии на Clif Burton звучеше неверојатно добро.По издавањето на одличниот албум „Master of puppets“ во 1986 година се случува голема трагедија во која во сообраќајна несреќа трагично погинува легендата на металот оригиналниот басист на Metallica Clif Burton. Кога бендот реши да продолжи да свири Jason Newsted беше назначен за нов басист на Metallica.

Све години подоцна бендот го издава амбициозниот албум …And Justice for All. Овој албум се најде на топ десет најдобри
албуми во таа година и тоа без да биде пуштан на радио и со многу мала подршка од MTV.Но Metallica продолжуваат понатаму и во 1991 година го издаваат легендарниот Black албум во чест на трагично загинатиот Clif Burton. За успехот на овој албум говори и податокот дека беа продадени околу седум милиони копии само во С.А.Д. После ова бендот прави долга турнеја која трае близу две години. Во деведесеттите Metallica ги менуваат правилата и стануваат најпочитуваниот хеви метал бенд. Тие станаа лидери на овој жанр музика. Ниту еден хеви метал бенд не ги достигна Metallica. Сепак како и да е Metallica губи фанови по издавањето на Load во 1996 година. Ова пред се се должи на промената на звукот и веќе Metallica не свири тежок треш, туку повеќе свири фраерска музика. Тие ги скратија своите долги коси. Сепак не беше се толку црно околу овој албум, од алумот се продадоа преку три милиони копии за неполни два месеци. Потоа бендот го издава „Re Load“ кој има стварно многу фраерска музика.(Слушнетеја само Beed seed или Fuel) Следно издание им е Garage inc. Кое е издадено во 1998. Во 1999 година Metallica издаваат концерт на две cd-а придружуван од
San Francisvo Symphony.

Во 2000 година бендот го следат многу контроверзии за легалното користење на Napster-фалј кој овозможува бесплатно даунлодирање на музика. Потоа имаше многу караници помеѓу членовите на бендот, James Hetfield имаше проблеми со алхоколот, басистот Jason Newsted го напушта бендот и на негово место е доведен Роберт Трухиљо и во 2003 година го издаваат St.Anger so koj se враќаат на старите добри времиња

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

3:00 попладне

i 2003 go izdavaat st.anger i se vracaat na starite dobri vreminja...hahaha ko prvo ima mnogu podobri grupi od Metallica ko vtoro nikad ne bile tolku dobri kako sto gi uvelicues ko treto so noviot album se usraja !!!
i ko cetvrto de pisues heavy de trash pa so svirat tie znaat li ?!    8:10 попладне

Dobro be brat.ako si zaeban pisi go imeto tvoe i aj kazi koja e podobra grupa od niv.Kako prvo i prvo noviot album treba da se svati i normalno nemoze sekoj degen da go slusa.Toa e tak normalno.Edna grupa nemoze da sviri celo vreme ista muzika i eve ti primer. Pod rok se podrazbira i pank i metal i grunge i tako dalje.POd metal ima tres hevi det i tako dalje.i ako si zaeban naprej poubav album i naprej preku 2 milioni kopii brat.Drugo ne ti pisuem    8:16 претпладне

Цале го УБИ еј! :) У осталом толку се разбираа од музика!    6:40 претпладне

this is soo gay were r all the pictures?!    » Објави коментар